Hurum seilforening har siden oppstarten hatt jolletrening for barn og unge med fokus på at barna skal bli trygge på sjøen og ha det gøy på vannet, hovedsakelig i Optimist, To-krona, Zoom-8 og Europajolle. Seilforeningen har anlegg i Sætre sentrum med alle fasiliteter som flytebrygge, naust, klubbhus, følgebåter, 10 optimistjoller, 1 europajolle og 2 To-krona båter. Dessverre har aktiviteten vært dårlig det siste tiåret. Sommeren 2020 tok en gruppe foreldre initiativ til å ta med seg barna sine og satte i gang med seiling både for barn og foreldre. Foreløpig har det vært mest lyst og lek, ikke organisert trening med teorikurs på tradisjonelt vis.

 

Norges Seilforbund har utarbeidet et nytt program for barn og jolleseiling som heter Peiling på Seiling. Målet er å få barna og foreldre til å like seiling, bli trygge på vannet i en liten båt, lære håndtering av båt med seil, motor og årer.

 

Planen videre er at vi i vinter med foreldre kommer sammen og legger en plan for neste sesong.

 

For å få til et aktivt jollemiljø trenger vi interesserte barn, foreldre og andre som kunne tenke seg å bidra. Ta gjerne kontakt med oss på post@hurumseil.no dersom det er av interesse med seiling for barn og ungdom.

  • To-Krona seiling
  • Optimistseiling
  • To-kona seiling